Zet uw crypto weg tegen rentes van tot wel 10%
Bent u de lage rentes van uw reguliere bank ook zat en weet u waar u met uw geld heen moet?

De cryptowereld is fundamenteel anders de huidige bankwereld. De crypto wereld heeft wel minder regulatie maar dit betekent niet dat iets in crypto minder betrouwbaar is. Het betekent wel dat zij meer mogelijkheden kunnen bieden zoals hogere rentes. Een gevolg daarvan is wel dat u wellicht minder beschermd bent. De keerzijde daarvan is wel dat je beloning ook veel hoger is. U ontvangt op een crypto platform al snel 7-8% rente. Bijkomend voordeel is dat u uw inleg veelal op ieder moment kunt terugstorten. 

U kunt naast Bitcoin en andere cryptomunten ook rente onvangen op 'stablecoins'. Een voorbeeld hiervan is USDC, dit is een project waarbij elke digitale $ volledig is gedekt door een echte $, oftewel er is geen risico. De waarde van 1 USDC is logischerwijs 1 $ oftewel hiermee is uw speculatierisico weggenomen. Op USDC kunt u bijvoorbeeld 8,6% rente per jaar ontvangen.

Een voorbeeld: voor het gemak houden wij het even bij de €. Stelt u voor u heeft een spaarrekening met € 10.000, op uw huidige bank, dan zou u over een jaar met 0,01% rente wel 1 € ontvangen. Wanneer u € 10.000 bij bijvoorbeeld BlockFi neerzet ontvangt u een jaarlijkse rente van circa 8,6 % wat betekend dat u een rentebedrag van € 860 ontvangt! De rente ontvangsten bij de crypto aanbieders zijn gebaseerd op compounding interest. Eenvoudig gezegd houdt dit in, u krijgt rente op uw rente. Dus wanneer u € 10,000 stort is uw eerste maandelijkse rente ontvangst € 71,67 (860/12). De volgende maand wordt uw rente berekend over een bedrag van € 10.071,67.

Wellicht vraagt u zich af of het wel veilig is en waarom de rentes zo hoog kunnen zijn. werken samen met grote institutionele partijen waar zij eveneens een rente van ontvangen. Omdat deze partijen grote hoeveelheden crypto nodig hebben om bepaalde liquiditeit te behalen lenen zij geld. Hier komt BlockFi om de hoek kijken, het geld dat u stort is een lening aan BlockFi. Vervolgens lenen zij uw geld (crypto) uit aan de institutionele partijen tegen een hogere rente en daar genereet BlockFi inkomsten mee. Als beloning voor het storten van ons geld (crypto) ontvangt u een deel van de verdiensten in de vorm van periodieke renteontvangsten. Simpelweg gezegd gebruikt BlockFi ons geld om het uit te lenen aan grote partijen die een hogere rente betalen.

BlockFi 

BlockFi heeft Gemini als custodian. Gemini is één van de grootste en betrouwbaarste crypto handelsplatformen. Gemini houdt 95% van hun geld in ‘cold storage’ (reguliere banken hebben vaak nog niet eens 10% van het uitgeleende geld daadwerkelijk in hun bezit). Het grootste gedeelde van het geld dat in ‘cold storage’ staat is daarnaast ook verzekerd. Dus mocht er toch wat gebeuren dan zal Gemini het verloren geld uit de verzekering halen. Gemini daarnaast talloze fysieke beveiligingsmethodes en procedures waardoor de veiligheid zeer goed gewaarborgd is.