Wat is een cryptocurrency wallet?

Een cryptocurrency wallet is een soort bankrekening waar u uw digitale cryptrovaluta op kunt slaan. Er zijn verschillende soorten wallets, hieronder ziet een overzicht.


Online wallet

Een online wallet is een wallet die u niet hoeft te installeren, maar die u kunt gebruiken door middel van een online website. Veel online cryptocurrency wallets zijn ge├»ntegreerd in een exchange/broker platform waarop u kunt handelen tussen de verschillende cryptovaluta,s. Het voordeel is dat u meerdere verschillende cryptovaluta,s kunt opslaan op 1 platform.
Een ander voordeel dat u zonder problemen gemakkelijk kunt handelen. Als u een cryptovaluta wilt kopen of verkopen dan kunt u dit dus direct doen via het platform.

Een nadeel is dat u afhankeijk van het platform inzake de veiligheid van uw cryptovaluta,s. In het verleden is het wel eens gebeurd dat er net als bij een reguliere bank een hack is geweest. Meestal zijn de platformen hier voor verzekerd maar het blijft toch een punt om aandacht aan te schenken.

Wij adviseren de online brokers/exchanges die u HIER vindt..


Desktop en mobiele wallet

Een cryptocurrency wallet voor uw desktop of mobiel betekend dat u een stukje software moet downloaden voor op uw desktop of een app voor op uw mobiel. Het voordeel hiervan is dat uw account volledig onder uw eigen verantwoordelijk valt en er dus geen derde partij aan te pas komt. Let er wel op dat u betrouwbare software of app download zodat aanbieders die verkeerde bedoelingen hebben er niet bij kunnen. Ook dient u er op te letten dat u uw wachtwoord alleen voor uzelf houdt zodat niemand anders kan inloggen via uw pc of mobiel.


Hardware wallet

Hardware wallets zijn over het algemeen de veiligste manier om uw cryptocurrency te bewaren. De voornaamste reden is dat hardware wallets niet continue verbonden zijn met het internet. Het internet zit vol met virussen en hackers die veel schade kunnen aanrichten, dus als u het offline kunt opslaan is dat hele veilige oplossing. Als u veel cryptovaluta,s in uw bezit hebt dan raden wij zeker aan om daar in ieder geval een groot deel op te bewaren. Het overige deel kunt u bijvoorbeeld bewaren bij een broker of een exchange als u wit handelen. 
Een hardware wallet is een soort mini computer (ter groote van een usb stick) die u middels een usb aansuiting kunt aansluiten op uw computer. U krijgt toegang met een pincode die u zelf instelt. Bewaar nooit de pincode samen met uw hardware wallet want dan kan men wel toegang krijgen tot uw cryptovaluta. 

De meeste gebruikte wallets zijn de NANO ledger.