Bitcoin erg in trek bij een bepaalde investeerders. Iedereen heeft het erover en houdt de ontwikkelingen in de gaten. Dit heeft mede te maken met het feit dat veel mensen er erg rijk mee geworden zijn.

“Is het nog wel een goede investering of ben ik te laat?”


Je bent zeker niet te laat, maar de tijden zijn wel veranderd. Vroeger waren er veelal retail investeerders die zich bezig hielden met de handel in Bitcoin echter nu hebben ook grote instituties zoals banken hun oog op Bitcoin laten vallen. Dit veranderd natuurlijk veel echter deze revolutie staat is nog maar in het begin van het tijdperk. Vergelijk het met het begin van het internet tijdperk.  Bitcoin is veruit de grootste munt en wordt nu nog veelal gebruikt om geld mee te verdienen


Wat is Bitcoin nou eigenlijk?

Bitcoin is een gedecentraliseerde vorm van elektronisch geld. Dit betaalmiddel wordt dus niet door een centrale bank gedrukt zoals bij ‘fiat' geld het geval is. Het is ontstaan in 2009 en is daarmee de eerste cryptocurrency in de wereld. Er is geen centrale organisatie die het Bitcoin systeem controleert of bijstuurt of munten kan ‘bijdrukken’, zoals bij de dollar of euro wel het geval is.

Iedereen die Bitcoins in zijn bezit heeft kan deze overmaken naar iemand anders. Elke transactie wordt opgeslagen op de blockchain. Een blockchain kan gezien worden als een digitaal grootboek. Wanneer, hoeveel en hoevaak er nieuwe coins worden gecreëerd ligt vast in het “algoritme van de Bitcoin. Zo is ook vastgelegd dat er nooit meer dan 21 miljoen BTC kan worden gecreëerd. Dit hoeft geen probleem te zijn, aangezien een Bitcoin op te delen is in delen van 0.00000001. Zo is de digitale valuta in theorie ook geschikt voor microtransacties. In steeds meer (online) winkels kan al betaald met Bitcoins en komen ook 'Bitcoin geld automaten bij'. Het lijkt dus een kwestie van tijd dat Bitcoin mainstream gaat en door steeds meer mensen wordt ontdekt. Omdat er nooit meer Bitcoins komen dan 21 miljoen is de kans groot dat als de 'massa' bitcoin ontdekt er een grote schaarste optreedt hetgeen de prijs van Bitcoin in de toekomst een gigantische boost kan geven.