Ripple (XRP) is een zeer toonaangevende crypto valuta  wordt biedt hele interessante services aan.

Hoewel Bitcoin weliswaar ontworpen en geprogrammeerd is om te werken binnen een relatief kleine niche, zijn er verschillende real-world toepassingen voor blockchain technologie gevonden die de krantenkoppen halen. Ripple heeft ook zo’n uitstralingskracht, waardoor het wereldwijd veel aandacht trekt.

Het wordt wel eens als absurd gezien dat we in dit tijdperk nog steeds vastzitten aan die ouderwetse banktransacties. Alleen transacties binnen dezelfde bank goedkoop en direct, maar het banksysteem dat internationale transacties regelt, is inefficiënt en verouderd. Deze zijn niet alleen duur, maar het duurt ook lang om het proces af te ronden.

De absurditeit hiervan is nog duidelijker in vergelijking met de eenvoud van online iets aan te schaffen of via PayPal, Skrill of Neteller geld te verzenden naar anderen. Helaas is het bankieren blijven hangen als het gaat om transacties en de gebruikte methoden. Plus de reden dat overboekingen zo duur zijn, iets wat te wijten is aan al die indirecte stappen die zich tussen beide partijen plaatsvinden.

Ripple probeert dit op te lossen door een blockchain te maken die gebruikers rechtstreeks met elkander verbindt. Met behulp van het Ripple platform kunnen banken elkaar namelijk geld sturen dat direct en zonder tussenkomst de wereld doorkruist.